Tips & Tricks privind instalatii sanitare din imobilul tau

Acasa » Ultimele Stiri » Cinci informatii esentiale despre instalatiile sanitare din casa ta!

Cinci informatii esentiale despre instalatiile sanitare din casa ta!

Indiferent daca esti proprietar sau chirias, exista cateva informatii esentiale pe care ar trebui sa le stii despre instalatiile sanitare din casa in care locuiesti. Nu e nevoie sa aprofundezi manuale sau sa iei meditatii de la specialisti: sunt doar cateva notiuni de baza, care te vor ajuta sa preveniti potentiale daune sau o situatie periculoasa. Pe langa sfaturile de mai jos, e bine sa stii ca si noi te putem ajuta cand ai nevoie de un instalator in Bucuresti!

1. De unde opresti apa?

S-a spart o teava. Sau nu mai poti opri robinetul, iar chiuveta se revarsa. Acestea sunt doar doua dintre cele mai comune „dezastre” casnice in materie de instalatii sanitare. Pana cand vei gasi un instalator, cel mai bine e sa stii de unde poti opri sursa de apa care iti face necazuri. 

Afla unde este pozitionat robinetul central pentru sursa de apa din locuinta ta imediat cum te-ai mutat! Ar fi foarte bine ca fiecare element sanitar sa fie „asigurat” cu propriul sau robinet. Astfel, sub fiecare chiuveta din locuinta, langa masina de spalat vase sau cea de spalat rufe, langa vasul de toaleta sau dus ar trebui sa existe un robinet care sa inchida alimentarea cu apa.

2. Unelte potrivite pentru instalatii sanitare

Felicitari pentru cei care aleg abordarea „do-it-yourself” a problemelor legate de instalatii sanitare casnice. Desi este admirabil sa incerci sa rezolvi singur o problema, trebuie sa fii extrem de atent cand faci acest lucru. Si, mai ales, sa folosesti instrumentele potrivite. Ar fi bine sa ai la indemana un set de chei si de surubelnite, o cheie de instalator (cleste papagal, mops sau cleste reglabil), o cheie pentru robineti si un „sarpe” pentru desfundat. Iar, pana gasesti un profesionist, nu strica sa ai la indemana si banda izolatoare pentru instalatii sanitare

Si pentru ca am ajuns si la banda adeziva, foarte multi cred ca simpla ei infasurare in jurul unei tevi cu scurgeri va rezolva problema. In timp ce acest tip de banda poate fi grozav pentru o multime de reparatii casnice diferite, instalatiile sanitare nu sunt una dintre ele. Benzile pentru instalatori pot fi folosite pentru a opri temporar o scurgere mica intr-o teava pana cand se face o reparatie permanenta.

3. Curata cu multa grija

S-a infundat chiuveta de la baie. Scurgerea din bucatarie nu mai face fata. Vasul de toaleta refuza sa se goleasca. E greu sa gasesti rapid un instalator in Ilfov, asa ca te gandesti ca poti sa te descurci singur. Noi te sfatuim nu doar sa apelezi la instalatori profesionisti, ci si ce sa NU FACI! Nu folosi apa clocotita sau o sarma ascutita ori un umeras pentru a curata scurgerea.  Aceste „solutii” pur si simplu nu functioneaza. Nu numai ca apa clocotita nu va elimina obstructia, dar poate slabi imbinarile tevilor din PVC si ar putea duce la o problema mai mare. De asemenea, nu ar trebui sa incerci niciodata sa folosesti un umeras de sarma pentru a curata o scurgere. Acest lucru este ineficient (in cel mai bun caz!) sau chiar ar putea inrautati obstructia daca ai blocat umerasul in interiorul tevii. Daca nu poti astepta interventia unui profesionist, cel mai bine este sa folosesti o pompa de desfundare, un sarpe sau solutii speciale din comert.

4. In materie de instalatii sanitare, este mai bine sa previi!

Decat sa te lupti cu instalatiile sanitare infundate, este mai bine sa previi acest gen de accidente casnice. in marea majoritate a cazurilor, tevile se infunda din cauza acumularii grasimilor, parului sau a diverselor obiecte mici ce ajung in chiuveta sau toaleta. O sita instalata pe scurgerea de la chiuveta sau de la dus te poate scuti de multe ori de aceste neplaceri. De asemenea, e bine sa fii atent cu odorizantele care se agata de marginea vasului de toaleta. Un astfel de dispozitiv poate sa cada usor inauntrul sau si sa blocheze scurgerea. Asigura-l bine de marginea vasului, mai ales daca ai copii mici, tentati sa se joace cu acesta. Fii atent si la odorizantele care se plaseaza in rezervorul de apa al WC-ului: acesta se poate deplasa si poate bloca supapa de scurgere a apei, care nu se mai poate inchide. 

Nu arunca in vasul de toaleta resturi de mancare, absorbante sau servetele umede. Nu strica sa ai la indemana un sifon si un furtun (racord) de evacuare de rezerva pentru chiuveta din baie sau bucatarie. Decat sa te chinui sa cureti depunerile de grasime si sapun, poate fi mult mai usor sa inlocuiesti racordul cu unul nou!

5. Actioneaza din timp!

Ce mare lucru, sunt doar cativa stropi de apa care se preling de la robinet! Eeei, e doar un firicel de apa care se scurge din rezervor, doar nu costa o avere! S-ar putea insa sa fii surprins extrem de neplacut atunci cand vei primi factura de consum pentru apa. Ei bine, un robinet care picura poate umple o cada intr-o singura zi. Iar daca astazi doar picura, maine s-ar putea sa curga de-a binelea! Asa ca e mai bine sa repari instalatia sanitara defecta imediat ce observi primele semne de „oboseala”. Daca ai vreo indoiala ca poti gestiona un proiect, fa cateva cercetari online pentru a afla exact ce trebuie sa faci si de ce instrumente vei avea nevoie. Daca ai indoieli, apeleaza la un profesionist. si pentru ca e destul de greu de gasit un instalator sanitar in Bucuresti si Ilfov, e bine sa actionezi preventiv si sa programezi interventia din timp. 

Scroll to top