Doriti sa adaugati o masina de spalat vase la mobilierul de bucatarie existent?

Acasa » Ultimele Stiri » Reconfigurarea corpurilor de bucatarie pentru instalare masina de spalat vase

Reconfigurarea corpurilor de bucatarie pentru instalare masina de spalat vase

Ce se intampla cu mobilierul de bucatarie care a fost confectionat fara sa aveti in vedere o masina de spalat vase?

Majoritatea masinilor de spalat vase sunt instalate si incorporate in mobilier la momentul la care sunt aduse in imobilul achizitionat pentru prima data, astfel incat sa se poata face instalarea si montarea mobilierului impreuna fara costuri suplimentare. Daca  veti face ulterior reconfigurarea mobilierului de bucatarie pentru masina de spalat vase care nu a fost prevazuta a fi incorporata inca de la inceput va genera costuri suplimentare, modificari aduse mobilierului si posibil si instalatiei sanitare.

Etapele necesare reconfigurarii mobilierului de bucatarie pentru incorporarea masini de spalat vase

1) Are nevoie de spatiu 

Inainte de a putea instala o masina de spalat vase, trebuie mai intai sa verificati cat spatiu aveti pentru a o incorpora: inaltimea din podea pana-n blat, adancime din perete pana-n laterala corpului de mobilier. Acest lucru va permite sa plasati masina de spalat vase in cea mai buna pozitie. Pentru ca e posibil sa modificati dulapurile existente, va trebui sa cosntruiti o carcasa pentru includerea masinii de spalat vase.

In spatele masinii se recomanda sa nu fie prezenti robineti / tevi, iar adancimea minima sa fie de 58 cm ca sa poata sa fie in line cu corpurile de mobilier. Nu in ultim rand veti avea nevoie si de front la culoarea mobilierului aplicat pe usa masinii de spalat vase daca este prevazuta cu aceasta optiune.

2) Potrivirea dimensiunilor masinii de spalat vase cu inaltimea blatului

Recomandam sa achizitionati o masina de spalat vase care sa se potriveasca cu inaltimea blatului existent. Masinile de spalat vase au picioare reglabile. Blaturile sunt legate in partea de sus a corpurilor de mobilier in ansamblu. Asigurandu-va ca masina de spalat vase are inaltimea corecta, care va  permite, de asemenea, sa reduceti la minimum remodelarea, deoarece trebuie doar sa decupati baza inferioara a corpului / modificari la fetele de sertar / usa (i).

In situatia in care o carcasa este suficient de spatioasa pentru a fixa masina de spalat vase puteti scoate politele interioare.

Adancimea de la perete pana la cadrul frontal trebuie sa fie de minim 58 cm, astfel incat sa se incadreze masina, iar usa aplicata sa fie la fata cu restul corpurilor de mobilier.

Sunt situatii in care trebuie sacrifiate sertarele pentru a incorpora masina de sapalat vase sau sa se  confectioneze de la zero un nou corp.

3) Racordarea masinii de spalat vase

Masinile de spalat vase au nevoie de racordare la conducta de scurgere si de alimentare cu apa. Pentru acest lucru puteti utiliza scurgerea de la chiuveta existenta. Recomandam sa se aleaga cel mai apropiat corp care se afla langa scurgere. In cazul in care aveti nevoie de serviciul de instalatii sanitare sau de racordare masina de spalat vase va putem ajuta.

4) Cablarea

Masinile de sapalat vase traditionale au nevoie de propriul intrerupator. In acest caz veti avea nevoie montarea unui intrerupator in cazul in care nu aveti in apropiere.

Toate masinile de spalat vase necesita cabluri electrice, precum si spatiu pentru instalatia sanitara. O singura decupare ar putea sa gazduiasca totul, dar puteti face un singur decupaj separat pentru cablare si altul pentru instalatii sanitare. Veti gauri prin peretele lateral al unui corp.

#LucruBineFacut  #SchimbamImagineaMesterilorInRomania

Scroll to top